26. 01. 2020

Insider

Arhivi

Zlata žlica 2018

Letošnja Zlata žlica Kombinata je bila v znamenju samih superlativov. Za naše najzvestejše soborce in soborke – v prvi vrsti partnerje in partnerice, otroke, starše, sestre, brate, taste, tašče, snahe in zete, bratrance in sestrične, pa za prijatelje, prijateljice, simpatizerje in simpatizerke, sodelavke, sodelavce, šefe in šefice… skratka za vsem nam drage, smo jo imele v soboto, 24. februarja 2018. Letos smo jo imele v dvorani Dijaškega doma Tabor v Ljubljani, ki smo jo v trenutku vzljubile.

V gosteh smo imele Tri K s Ksenijo Jus, takoj za njimi pa smo nastopile me. Za pokazati smo imele veliko, a uspelo nam je v manj kot dveh urah! ;) Zapele smo dve novi pesmi na našem repertoarju: Gorizia tu sei maledetta, ki nam jo je aranžiral J. Škapin in turško pesem Tencere tava hep aynı hava (angl. Pots and pans same old tune). Slednjo nam je pomagal ritmično in s šalicami, žlicami, krožniki in lonci opremiti sijajen Marjan Stanić, ki je bil tudi gost na Žlici. Predstavile smo našo novo harmonikašico: Petro Božnik! Zdaj se – uf, smo važne – ponašamo kar s štirimi: Jarijem Jarcem, Rokom Šinkovcom, Jernejem Pikom in zdaj Petro. Poleg našega zvezstega kontrabasista Boštjana Benčiča in kitarista Roberta Slaniča. Ups, in flavtiske ter sopranistke Petre Einfalt! 

Na žlici je prvič solo zapela naša Amila. Posebej ji je bilo v čast, da je solirala pri pesmi Katjuša, saj je sama postala babica novodošli soimenjakinji. Ko smo pri podmladku: zvesto so nam pomagali naša Čarna, Ruj, Ula in Lovro ter od njih starejše mladenke. Na Zlati žlici so prvič nastopile tudi naše nove pevke. 5 jih je okrepilo naše vrste.

Preden smo planili na hrano, ki jo v tekmovalnih kategorijah Mesno, Vege, Sladko pripravljamo pevke z vsemi našimi, sta Irena Urbič in Ervin Hladnik Milharčič razglasila zmagovalke. Srebrni žlici sta prejeli Nadja, ki poje drugi glas ter Sabina, prvi glas. Zlato žlico pa je prejela tudi sopranistka, naša zlatobesedna Maksi. 

Ah, kot zadnjih nekaj let, smo tudi letos podelili priznanja Reda Komandantke Stanke. Prejela ga je naša financ ministrica Meti z novim Kombinatskim imenom Malči, naša flavtistka in odlična učiteljica na vajah petra, ki je bil podeljen vzdevek Frida. Za to, da vedno odlično zvenimo, ima vse zasluge naš tonc Edvard Božič, ki je prejel naziv Jože. In potem je tu še naša zvesta busmendžerka, ki se izkazuje z odlično sposobnostjo obvladovanja vseh sort voznikov, voznih redov in neredov pevk, ko smo na naših nastopaških turah, Katja. Postala je Meri. Vsi nagrajenci in nagrajenke so odšli_e domov s plaketo.

In potem je bila žurka, z našo nenadomestljivo didžejko Neli.

Fotografije sta prispevala Tone Štamcar in Jože Balas in so dostopne na povezavi: klik.

Share

Komentarji