15. 07. 2019

Insider

Arhivi

Za delo brez prekarnosti!

V dvorani Španskih borcev v Ljubljani so 18. novembra 2018, pripravili APEL! Za delo brez prekarnosti. Vabljeni, da prisluhnete številnim govornikom in govornicam ter glasbenikom in glasbenicam ter pevcem in pevkam!

Apel je namenjen prekarkam in prekarcem, njihovim partnerjem in partnerkam, očetom in materam, prijateljem in prijateljicam, sosedom in sosedam. Vsem, ki vedo kakšne so posledice prekarnosti. Za posameznika, za državo in za družbo. Pridružite se nam, da bodo odločevalci videli, za kako pereč problem gre in naredili korak naprej. Z nami bodo sicer predstavniki nevladnih organizacij in umetniki, ki se potrebe po skupnem boju za pravice delavcev zavedajo.

Pripravljena je tudi Peticija za takojšnje sprejetje ukrepov za odpravo prekrnosti, ki pred izvršno oblast postavlja zahtevo po upoštevanju načel, ki si jih je koalicija postavila sama.  Delo mora biti zaščiteno tako, da bo človeka dostojno. Več o vzrokih in posledicah peticije si lahko preberete na tej povezavi, v primeru težav s podpisom peticije pa smo pripravili stran, ki vam bo olajšala delo.

 

Foto: Alenka Sottler

Share

Komentarji