15. 07. 2019

Insider

Arhivi

Sledimo korakom upora

Na letošnji Dan upora proti okupatorju bo minilo natanko 10 let, odkar se je v galeriji Kljub vsemu v ljubljanskem Rogu, 21 deklet iz vse Slovenije zbralo na prvih vajah in ustanovnem zboru. ŽPZ Kombinat je prvič nastopil dobre tri tedne po ustanovitvi – 23. maja 2008 v Menzi Pri Koritu na Metelkovi, kasneje pa je na tem odru imel še več koncertov, med drugim 8. marca leta 2009 na festivalu Rdeče zore / Red Dawns, 27. aprila 2010 je njihov koncert od tu v živo prenašal Radio Študent 89,3 MHz, pa tudi kar nekaj Zlatih žlic se je odvrtelo prav tu. S koncertom Sledimo korakom upora se na Menzin oder tako vračajo tudi za svoj deseti rojstni dan, vsem podpornikom pa poleg pesmi upora obljubljajo še karaoke in ples.

Kombinat Ženski Pevski Zbor se je rodil iz prepričanja, da družba, v kateri živimo, potrebuje glas in pesmi upora, ki opozarjajo, da človekove in delavske pravice niso samoumevne in niso padle z neba, ampak so bile priborjene. S pesmimi upora članice zbora in njihovi moški glasbeni tovariši govorijo o solidarnosti, tovarištvu, dostojanstvu, enakosti, svobodi, srčnosti in pogumu, za katere so prepričani, da so temelj humane družbe.

Vabljeni na naš koncert in po njem slavje ob 10-letnici zbora, ki bo v petek, 27. aprila ob 20. uri v Klubu Gromka v AKC Metelkova. Komaj že čakamo! 

***
Fotografije z dogodka je prispeval Tone Štamcar in so dostopne na: povezava.

Share

Komentarji