19. 09. 2019

Insider

Arhivi

Tretji festival Sve u jedan glas

V podaljšanem vikendu med 20. in 22. aprilom 2018 smo se udeležile že tretjega festivala samoorganiziranih aktivističnih zborov Sve u jedan glas (Vsi v en glas) po vsti. Prvi, “Svi u glas” je bil v Beogradu, drugi “Vsi v en glas” pa smo organizirale v Ljubljani. Tretjega so organizirale Le Zborke v Zagrebu. Festival se je odvil v super organiziranem enem dnevu v soboto, 21. aprila v Teatru &TD u Zagrebu, me smo ga pa enako, kot številni drugi, podaljšale še v čudovito druženje vikenda v Zagrebu.

Nastopalo je osem pevskih zborov od vsepovsod: poleg nas še FPZ Z’borke iz Ljubljane,  Praksa iz Pule, Le ZborZborXop in Domaćigosti iz Zagreba, Horkestar iz Beograda, Hor 29. Novembar iz Beča.  Na “after” so bile odlične Zbeletronke. Zbori so zelo raznoliki: od malih do večjih, ženski in mešani, a vse druži ljubezen do petja in žar upora proti tragikomediji, v kateri živimo. ovi su raznoliki – veliki i mali, ženski i mješoviti – ali sve ih spaja ljubav prema pjevanju i žar otpora prema tragikomediji u kojoj živimo. 

Vzdušje dogodka si lahko ogledate na fotografijah (klik) in na facebook strani dogodka Sve u jedan glas in v videu Internacionale, ki smo jo na koncu zapeli vsi skupaj.


 

Share

Komentarji