24. 08. 2019

Insider

Arhivi

Kombinatke na Šalšiadi v Izoli

Nekatere članice zbora smo se 6. avgusta 2016 zbrale v Izoli na tradicionalni Šalšiadi in prispevale svojo šalšo.

Mirjam je bila naša majsteršefica, Barbara, Ines, Tea, Nataša, Živa, Katja in Maksi pa smo lupile in rezale, ribale ne, sekljale pa (ku uni kuharji iz reklame za Frutek) in sčarale eno res fino šalšo. Če verjamete al pa ne – final touch je bil cviček – direkt iz ruzaka od Gorana (Demolition Group). Jih ni bilo malo, ki prišli po repete, pa tudi povedat, da jim je naša najboljša! Zmagale nismo, a smo neuradno izvedele, da smo si delile drugo mesto. Tisti, ki vam do zdaj še ni uspelo okušat Šalšiade – cela ulica diši, je kot da prišel v kakšen Felinijev film!

Mimogrede, če bi obstajala kategorija za najbolj popackan prt, skupinsko izrekanje uroka nad loncem (pod vodstvom guruja Ervina Hladnika Milharčiča), najbolj predano zalivanje bazilik po celi ulici (naš najmlajši Bor) in največ bevande na mizi, bi bile olimpijske prvakinje!

Recept? Hm. Nabiramo (množina je obvezna) ta boljše pomidore na Primorskem in v najlepšem mestu na svetu, potem vsaka zase nekaj packamo, pridemo na kup, čokolamo, ližemo žlice, se smejemo – pa rata! :)

Prispevamo fotografije Tee Derguti in Špele Femec, ki nasmejane orišejo vzdušje.

Share

Komentarji