20. 02. 2019

Insider

Arhivi

Državna proslava ob Dnevu upora proti okupatorju in 70 letnici OF, CD, 26.04.2011


V torek, 26. aprila 2011, nastopamo na državni proslavi v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma.
Že 70 let je tega, kar so se naši predniki odločili, da se bodo uprli okupatorju. Čas za razmislek o današnjih okupatorjih.
Prav lepo vabljeni pred televizijske zaslone, ob 20. uri bo namreč prenos v živo na TV SLO 1! Danes, 27.4.2011 ob 10h, pa si lahko ogledate ponovitev, dostopna pa je tudi spletna različica.

Režiser: Dušan Jovanović
Avtor glasbe: Drago Ivanuša, ki je posebej za to priložnost upesnil našo himno – Pesem upora, besedilo katere je napisala Ksenija Jus.

Fotografije nam je prijazno poklonil Srdjan Živulovič/foto Bobo

Share

Odzivi bralcev

18 Odzivov na “Državna proslava ob Dnevu upora proti okupatorju in 70 letnici OF, CD, 26.04.2011”

 1. Lujz says:

  Punce na proslavi ste bile odlične! Zelo zelo pohvalno

 2. Mirko ZVER says:

  Najprej iskrene čestitke za včerajšnji nastop na državni proslavi! Že dolgo, ampak, res dolgo, nisem tako zelo užival ob zborovskem petju, saj takšno energijo ob prepevanju redko zaznam. Mnogi najbrž sporočilnosti včerajšnjega nastopa niso in ne bodo razumeli in prepričan sem tudi o množici negativnih kritik, ampak, to je bilo TO! Točno tisto, kar sovpada z današnjim praznikom in vse, kar je dandanes treba sporočiti ljudem, posebej tistim, ki nam krojijo našo vsakdanjost, brez konkretnih perspektiv za boljši in lepši jutri!

  Bravo, dekleta! Če ne prej, od včeraj sem Vaš novi navdušenec! Z najboljšimi željami, le tako naprej!

 3. Aleš Leko Gulič says:

  Odlično, veselje ste mi naredile – in recitatorja in godbeniki in režiser. Vsakič bolj z vami.

 4. Vlatko Nemec (Zagreb) says:

  Hvala za veličanstven nastup. Bile ste odlične. Veseli me svaka vaša izvedba. Bravo!

 5. Štefan says:

  Lahko se le pridružim mnenju prejšnjih komentatorjev. Že dolgo nisem tako nestrpno čakal na kakšno državno proslavo.

  Upam, da so velmožje v prvih vrstah dojeli …

  Lep pozdrav iz obubožanega, a ponosnega Prekmurja.

 6. Iskrene čestitke pogumnim kombinatkam za prelepe pesmi upora, s katerimi ste obudile čase tudi moje mladosti, ko smo se z velikim zanosom borili kot partizani za iste vrednote, ki jih ispovedujejo vaše pesmi. Prav te pesmi so nas v tistih časih bodrile in nam vlivale upanje v lepšo bodočnost. Nikoli potem nismo takšnih pesmi toliko potrebovali kakor prav sedaj, v današnjem času, ko se ljudem krčijo že pridobljene socialne in predvsem pa delavske pravice. V želji, da bi sporočilo vaših upornih pesmi padlo na plodna tla tudi predstavnikom naše oblasti, vam želim vso srečo in svetlejšo prihodnost.

 7. UROŠ VAHTER says:

  SVAKA ČAST, sem navdušen, le tako naprej NO PASARAN !

 8. Janja says:

  Včerajšnjo proslavo sem si ogledala dvakrat, ker je bila enkratna. Upam, da so tisti v prvih vrstah razumeli sporočilo in si ga tudi zapomnili.

  Čestitke režiserju Dušanu Jovanoviču in seveda vam! Hvala

 9. Mirč says:

  Spoštovane Kombinatke, zaslužite si vse pohvale!

  Vsako leto spremljam proslavo ob dnevu upora, ampak tako ubranega in ponosnega petja, kot je bilo vaše, še nisem slišal. Res ste odlične!

  Prav vsi Slovenci smo lahko ponosni na vas in sporočilo, ki ga prinašate med nas. HVALA VAM.

 10. breda says:

  Pridružujem se ostalim, odlično!!! Od kar smo samostojna Slovenija, take kulturne proslave še ni bilo. Dvakrat sem jo gledala. Vsem, pevcem, recitatorjem in režiserju ČESTITKE.

 11. Nadja Požek says:

  Bile ste čudovite. Take državne proslave še ni bilo. Upam,res upam, da so vaše pesmi in recitacije dale misliti vsem, kateri bi in bodo morali imeti v mislih vso zgodovino uporov, ko mase ne morejo več požirati krivic, laži in revščine. Nisem med slednjimi pa vendar; dovolj je!

 12. Zdenka says:

  Bravo, bravo in še enkrat bravo…Sijajne ste!!!

 13. IZTOK says:

  Tej proslavi ste s svojimi izpovedmi in izborom pesmi dale pravo vsebino in na ta način najbolj slikovito povedale zakaj je nastala OF.
  To ni bila proslava.
  To je bil veličasten, jasen in oster opomin oblasti.

 14. Janez says:

  HVALA VAM KOMBINATKE za res prazniku OF ter času primerno in doživeto petje in povedano, hvala tudi režiserju in vsem ostalim! To ni le poduk za one v prvih vrstah, ampak zlasti za vse manjkajoče…
  Sedaj pa na Nanos kmalu bo sobota!

 15. HANA says:

  Le pesem to veličastno orožje s plemenitim nabojem besed in tonov ne premore razdiralnega učinka.Sporočilo letošnje državne proslave naj razume kdor zmore in mora!!! HVALA.

 16. Miha says:

  Hvala Vam za čudovito predstavo in sporočilo.Ob Vašem izvajanju dobi človek resnično občutek tiste “žlahtne”vsebine in naboja, ki ga ob vsakdanjih dogajanjih pozabljamo.
  Le tako s ponosom naprej!!

 17. Janez says:

  Hvala vam za Vstala Primorska zapeto že v dežju na Nanosu! Lepo se je družiti z vsemi, ki smo nastali iz žleht otrok, lepo je slišati DOŽIVETO petje, sploh pa v družbi s Svetlano…

 18. Tatjana says:

  Pridružujem se mnenju mnogih, proslava je bila po dolgem času tista, z jasnim sporočilom in veliko srčnosti. Tudi jaz sem si jo ogledala dvakrat in res vse čestitke režiserju in vsem nastopajočim. Verjamem, da zanos in prepričanje v vrednote, ki so v vašem petju in pesmih lahko premakne in spremeni zatohlost v naših dolinah.
  Hvala!!!!

Komentarji